Nathalie (29) is vrijwilliger op locatie Bosbeek...

29-03-2021 /

Nathalie (29 jaar) is vrijwilliger op locatie Bosbeek. “Ik was op zoek naar een plek om wat voor de samenleving te betekenen, maar wat mij weinig druk of stress zou geven” vertelt ze. In gedachten zag zij zichzelf al koffie of thee drinken en met ouderen af en toe een spelletje spelen. “Ik zocht op internet naar een vrijwilligersfunctie die goed bij mij past, kwam ik op internet Sint Jacob tegen. Na een kort telefoongesprek met een vrijwilligersmakelaar hebben we in een persoonlijk gesprek gekeken naar welke locatie en functies passend zouden zijn”. Sinds een aantal maanden zorgt Nathalie nu voor een gezellige middag in de huiskamer!

 

“Het is super leuk om te zien hoe bewoners met enthousiasme ergens over kunnen vertellen. Het is afwisselend en het doet me goed om bewoners op de afdeling welkom te heten en een activiteit te doen. Niets moet en alles mag”.

 

Op dit moment is Nathalie elke donderdagmiddag te vinden in een huiskamer in Bosbeek. Ze doen elke week afwisselende activiteiten. De ene keer zijn bewoners in voor een spelletje, de andere keer hebben ze meer zin om een beetje te kletsen met een kopje koffie of thee (en natuurlijk een koekje). Rondom locatie Bosbeek is veel natuur en bij mooi weer gaan we graag naar buiten. “Daarnaast help ik ook nog bij de Schilderclub, wat ook wel het ‘Atelier’ genoemd wordt. Iedereen kiest wat hij zelf wil doen… Schilderen, Diamond Painting of een eigen knutselproject. Niets is te gek… Ik help met de spullen die er nodig zijn en maak natuurlijk graag een praatje”.

 

Hoe een dag vrijwilligerswerk eruit ziet? Nu met de huidige maatregelen boekt Nathalie zich vooraf in via boekeenbezoek.nl. Met de welzijnsmedewerker ga ik naar de afdeling en kijken we samen wie er zin heeft om iets te doen. “Koffie drinken, een spelletje of wandelen, ik ben van alle markten thuis! Er is ook een sjoelbak, een spel met vragenkaarten over vroeger, iemands hobby/religie/lievelingseten. Dit kan soms tot grappige of serieuze anekdotes leiden. Na afloop word ik uitgezwaaid en vragen bewoners wanneer ik weer kom”.

 

Als jongere voelt Nathalie zich nuttig en van waarde voor een nader. “Als er meer vrijwilligers zijn, kan er meer aandacht besteed worden aan ouderen, ze worden vrijer in hun doen en laten”. Het verbreedt ook haar blik op de wereld: “zelf ben ik 29 en de wereld zag er 50 jaar geleden toch wat anders uit dan nu…”

 

Ook als jongere ben je van harte welkom bij Sint Jacob! We bieden leuke en afwisselende functies met voldoende begeleiding waar je op terug kunt vallen. Kijk snel bij de vacatures of er iets voor jou bij zit en stuur een appje naar 06-20350731.