Ria (74) werkt al 17 jaar met plezier achter de bar!

02-06-2021 /

Al 17 jaar is ‘Ria van de bar’ vrijwilliger op Schalkweide. Destijds woonde haar moeder op Schalkweide. Door de zorg werd haar gevraagd of ze vrijwilliger wilde worden. Dat leek haar niks… Want puzzelen, een boekje lezen of helpen op een afdeling was niks voor haar.

Destijds werd ze toch overgehaald om eens in gesprek te gaan met de coördinator… “Zij zei dat er voor iedereen iets te doen is, dus ook voor mij. Ik werd uitgenodigd om te helpen bij een thema-middag. Daar hielp ik in het restaurant bij het serveren van maaltijden en dergelijke. Na afloop kwam een medewerker van het restaurant naar mij toe. Ze hadden mij bezig gezien en zagen talent”.

Door deze uitnodiging werd Ria enthousiast en besloot zich toch aan te melden als vrijwilliger.

"Als vrijwilliger bent je van waarde, soms meer dan je zelf doorhebt!"

Nu helpt ze al 17 jaar achter de bar. “Het is echt een beetje ‘mijn toko’. Ik heb destijds het vertrouwen gekregen van de manager van de locatie om, in goed overleg natuurlijk, mijn eigen zaken te regelen. Ik regel de artiesten bij de Happy Hour en help een middag per week achter de bar en in het restaurant”. Terwijl we zitten te praten lopen er bewoners langs die zeggen ‘Ria is een toppertje hoor’ en ‘het is altijd gezellig als Ria er weer is’.

Dat vind zij ook het leukste aan vrijwilliger zijn… De waardering die ze krijgt van de bewoners, die echt blij zijn als ze er weer is. En het onderdeel zijn van een team met de medewerkers van het restaurant. “Ik hoor er echt bij. Naast een vaste middag werken word ik ook weleens gebeld ‘Rie, kun je komen helpen?’ is het dan”. En als het kan, dan help ik natuurlijk graag.

De laatste maanden zijn wel raar geweest. De locatie was dicht en het restaurant natuurlijk ook. Maar Ria kan niet stilzitten en bood direct haar hulp aan. Zo heeft ze geholpen bij het rondbrengen van de maaltijden, bij de kapsalon en met hand- en spandiensten.

Ze is nog geen enkele keer met tegenzin naar het vrijwilligerswerk gegaan. Thuis zitten is niks voor haar. “Als vrijwilliger ben je van waarde voor de mensen, soms meer dan je zelf doorhebt. Aan iedereen die thuis zit zou ik ook willen zeggen ‘help een beetje mee’. Kijk naar mij… Ik dacht dat het niets voor mij was, maar ook voor mij was er iets dat paste. Er is hier genoeg te doen, voor elk wat wils”.