Maak kennis met Cees!

12-07-2021 /
Cees is van alle markten thuis...

Cees Krijger (72 jaar) is een veelzijdige vrijwilliger! Hij heeft al veel ervaring opgedaan met diverse activiteiten op Jacob in de Hout. Hij bracht en haalde bewoners naar activiteiten, zoals het bloemschikken maar hielp ook bij de organisatie van muzikale middagen en de Happy Hour. Hij deed de voorbereidingen, maar was ook presentator van deze middagen.

“Tijdens de zangmiddagen is er een verschillend repertoire, waarbij het belangrijk is dat dit aan elkaar gepraat wordt. En dat doe ik met veel passie en humor, dat is echt nodig om het geheel een goede sfeer te geven. Wat er nog meer komt kijken bij deze middag? Het afspreken met de pianisten die afwisselend spelen, alles regelen wat achter de schermen gebeurt maar ook de contacten met andere vrijwilligers”. Cees heeft dit ruim 10 jaar gedaan, tot COVID kwam.

Nu er weer mogelijk is zou hij wel weer wat met muziek willen doen, 1 of 2 keer in de maand. Bijvoorbeeld een pianomiddag zonder vast programma. Daarbij kijkt Cees ook naar de mogelijkheden van de bewoners, wat zij kunnen en zouden willen.

“Hoe ik bij Sint Jacob terecht ben gekomen? 11 jaar geleden woonden kennissen van mij op Sint Jacob in de Hout. Ik bezocht hen vooral op donderdag en de zorgmedewerker vroeg of ik wilde helpen met het halen en brengen naar de zang. Van het één kwam en het ander. De toenmalige vrijwilliger van de zang vroeg of ik vaste vrijwilliger wilde worden en dat gebeurde. Toen zij te oud werd heb ik het van haar overgenomen”.

"Ik wil niet in een keurslijf zitten! Ik ben zelfstandig en wil deze eigenschap ook inzetten als vrijwilliger!"

Het leukste aan vrijwilligerswerk vind Cees het om iets met bewoners te doen, waarbij hij zijn eigen zelfstandigheid en vrijheid belangrijk vindt. “Ik ben enorm zelfstandig en deze eigenschap moet ik hierin wel kwijt kunnen, ik wil ook niet teveel in een vast keurslijf zitten”.

Het verhaal van Cees maakt duidelijk dat er voor iedereen vrijwilligerswerk mogelijkheid, jong en oud en man en vrouw. Als vrijwilliger maak je het verschil voor de bewoner en help je met dat beetje extra. Cees tot slot “Jonge vrijwilligers zijn welkom en hun ideeën ook!”